شیدور با مساحت یک کیلومتر مربع از توابع جزیره ابوموسی به شمار می آید که به دلیل وجود مارهای سیاه و سمی در ساحل در بین بومیان به جزیره مارو معروف است همچنین مهم ترین زیستگاه و مکان تخم گذاری لاک پشت های دریایی به شمار می رود از این رو یکی از پناهگاههای مهم حیات وحش در منطقه محسوب می شود.

این جزیره غیر مسکونی پناهگاه‌های حیات وحش لاک‌پشت‌های دریایی، ماهی‌ها، دلفین‌ها  گونه های مهمی از قبیل انواع کاکایی، حواصیل، چکاوک، عقاب های دم سفید و گونه های بسیاری از پرستوهای دریایی محسوب می شود.

پوشش گیاهی جزیره شامل گونه های متفاوت از درختچه‌ ها و بوته های تظیر لیسیوم، سودا، آتریپلکس، سیپروس، ارودیوم و نستورا است همچنین چمن شور پاگربه‌ای، گل جالیزی، نوعی ارمک، آفتاب‌‌پرست ساحلی، زدوک، بارهنگ، چوچ ، پیر گیاه و گل ماهور شرقی از دیگر گونه‌های گیاهی این جزیره کوچک محسوب می شوند.

 

 

وجود گونه های انواع آبزیان و انواع ماهی موجب شده تا اطراف جزیره به محل صیادی ساکنان لارک و بندرلنگه تبدیل شود همچنین آب های ساحلی شیدور محل مناسبی برای غواصی به شمار می رود.

در سال های اخیر و در ایام نوروز این جزیره بکر میزبان گردشگران و مسافران بسیاری است که با قایق های موتوری کوچک از بندرچارک خود را به شیدور می رسانند و ساعاتی را در این جزیره غیرمسکونی سپری می کنند.

طبیعت بکر و وجود جانوران دریایی در ساحل و عمق جزیره زیبایی وصف ناپذیری را برای گردشگران تداعی می کند که با وجود سختی مسیر و سفر با قایق های موتوری انگیزه حضور دوباره را به گردشگران می بخشد.

اما در سال های اخیر تعارضات انسانی و ماهی‌گیری غیرمجاز موجب تخریب مرجان‌های جزیره شده همچنین آلودگی نفتی ناشی از سکوهای نفتی جزیره لاوان باعث نابودی بخش قابل توجهی از محیط زیست جزیره شده است.

 

شکار لاک پشت های دریایی و برداشت تخم لاک پشت توسط صیادان موجب شده که بخش اعظمی از حیات این گونه دریایی در خطر انقراض قرار گیرد لذا نبود نظارت های زیست محیطی و دخالت انسان جزیره شیدور را تحت الشعاع قرار داده است.

اواخر سال گذشته مدیر کل برنامه ریزی و حمایت از توسعه گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از طرح توسعه گردشگری دریایی در بیش از 30 جزیره خلیج فارس خبر داد و گفت:در خلیج فارس بیش از 30 جزیره و جود دارد که در اکثر آنها قابلیت فراهم کردن ورود گردشگران وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه در اطراف جزایر کیش که مدیریت آن به عهده سازمان منطقه آزاد کیش است، تعداد زیادی جزایر اقماری وجود دارد، بیان کرد: پیشنهاداتی از سوی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری به سازمان منطقه آزاد کیش جهت فراهم کردن امکان بهره برداری گردشگری از این جزیره ارائه شده است.

وی اظهار داشت: رونق گردشگری در جزایر خلیج فارس علاوه بر توسعه گردشگری داخلی، رونق گردشگری خارجی را نیز به ویژه با جذب گردشگران کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به همراه خواهد داشت.

منبع: dana.ir 



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 228
برچسب ها :

تاريخ : سه شنبه 17 ارديبهشت 1398 | 14:20 | نویسنده : admin |
.: Weblog Themes By VatanSkin :.